مقاله بررسی اثر پوشش های پلیمری کربنی

3نوامبر - توسط admin2 - 0 - در عمران و ساختمان مقاله

مقاله بررسی اثر پوشش های پلیمری کربنی در تقویت و ترمیم تیرهای پیوند

دیوار بتنی , دیوار همبسته , پوشش پلیمری ,

دسته: عمران و ساختمان
فرمت فایل: doc
حجم فایل: ۱۵۵۹ کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: ۱۵

در مقاله بررسی اثر پوشش های پلیمری کربنی  اثر پوشش های پلیمری CFRP در تقویت لرزه ای و ترمیم تیرهای پیوند بتنی بررسی می شود برای این منظور سه تیر پیوند با آرماتور گذاری های مختلف و یا الگوهای تقویت متفاوت، آزمایش شده و نتایج ظرفیت، شكل پذیری، سختی و جذب انرژی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

قیمت فایل فقط ۴,۰۰۰ تومان

خرید

مقاله بررسی اثر پوشش های پلیمری کربنی در تقویت و ترمیم تیرهای پیوند

.

چكیده :

در این پژوهش، اثر پوشش های پلیمری CFRP در تقویت لرزه ای و ترمیم تیرهای پیوند بتنی بررسی می شود. برای این منظور سه تیر پیوند با آرماتور گذاری های مختلف و یا الگوهای تقویت متفاوت، آزمایش شده و نتایج ظرفیت، شكل پذیری، سختی و جذب انرژی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

همچنین، دو عدد از نمونه ها پس از شکست نیز مجدداً توسط CFRP ترمیم وسپس آزمایش شده اند. در برخی نمونه ها، اثر مقید سازی طولی ناشی از دیافراگم کف در نظر گرفته شده است.

بررسی حاضرنشان می دهد كه استفاده از پوشش های CFRP در نمونه های با آرماتور گذاری معمولی موجب افزایش ظرفیت می شود و تغییر جدی در شكل پذیری تیر های پیوند ایجاد نمی كند. وجود دیافراگم کف، باعث کاهش شکل پذیری و افزایش سختی تیر ها می گردد.

همچنین با ترمیم تیرهای پیوند توسطCFRP می توان به ظرفیت اولیه و حتی بیشتر ازآن دست یافت ولی این عمل باعث کاهش پارامترهای سختی و شکل پذیری می شود.

کلید واژه : تیر پیوند، دیوار برشی، دیوار بتنی، دیوار همبسته، پوشش پلیمری

.

۱- مقدمه :

رفتار دیوار برشی همبسته بسیار متاثر از سختی، ظرفیت و شكل پذیری تیر پیوند می باشد. لذا تا كنون مطالعات بسیار زیادی در رابطه با رفتار این نوع تیرانجام شده است. نخستین بار پائولی[۱,۲]، نشان داد كه تیر های پیوند با نسبت دهانه به ارتفاع كم با آرماتورگذاری متعارف دارای شكست بسیار ترد بوده و رفتار لرزه ای مناسبی ندارند. وی استفاده از آرماتورگذاری قطری را برای افزایش شكل پذیری پیشنهاد نمود[۳].

این نوع آرماتور گذاری شكل پذیری تیر را به نحو چشمگیری افزایش می دهد ولی معمولا اجرا ی آن بسیار مشكل و دست وپا گیر است. پس از آن مطالعات گسترده ای برای ارائه یك آرایش مناسب میلگردگذاری انجام شد [۴,۵,۶].

در پاره ای از تحقیقات نیز استفاده از ورق ویا تیر فولادی مورد بررسی قرار گرفت[۷,۸].

.

تقویت وترمیم تیرهای پیوند

در این پژوهش، با توجه به گسترش کاربرد مواد پلیمری در صنعت ساختمان
اثر این نوع مواد درتقویت وترمیم تیرهای پیوند مطالعه می شود. در بسیاری از مواقع به علت تغییر آیین نامه های طراحی و یا خطاهای محاسباتی، تیرهای پیوند نیاز به تقویت دارند. در این مورد استفاده از كامپوزیت CFRP با توجه به ظرفیت بالا و سهولت اجرا می تواند مفید باشد.

همچنین می توان از این كامپوزیت ها برای بازسازی و ترمیم عناصرآسیب دیده در زلزله نیز استفاده نمود. در قسمتهای بعدی كارایی این مواد در بهبود مشخصات لرزه ای تیر پیوند مورد مطالعه قرار می گیرد.

اكثر مطالعات آزمایشگاهی در خصوص تیرهای پیوند، بدون در نظر گرفتن اثر مقید كننده دال دیافراگم بوده است و حتی در برخی از آنها افزایش طول تیرگزارش شده است[۹,۱۰].

با توجه به اینكه مقیدسازی طولی تیر ظرفیت و شكل پذیری آن را تغییر می دهد[۱۰]، تیرها به صورت مقید و نامقید طولی بررسی شده اند.

۲- برنامه آزمایش :

۲-۱- نمونه ها و متغیرها
این پژوهش حاصل قسمتی ازمطالعات یک طرح پژوهشی است که دردانشگاه فردوسی در حال انجام است. درنخستین بخش این پژوهش۳ تیرپیوندآزمایش شد. پس از انجام اولین مرحله آزمایش،۲عددازتیرهای یادشده مجددا ترمیم گردیدند.آرماتورگذاری کلیه نمونه ها به صورت متعارف می باشد. متغیرهای اصلی آزمایشها عبارتند از: نحوه تقویت با FRP، شرایط مقید سازی طولی ومیزان آرماتورهای برشی و خمشی. ابعاد نمونه ها به همراه آرماتورگذاری كلی آن در شكل ۱ نمایش داده شده است.

.

قیمت فایل فقط ۴,۰۰۰ تومان

خرید

__________________________________

پیشنهاد می کنیم این مطالب را مشاهده کنید:

دانلود پاورپوینت آموزشی اجرای کناف

دانلود پاورپوینت نورگیرها

دانلود پاورپوینت کف سازی داخلی طبقات

دانلود پاورپوینت کف کاذب

دانلود پاورپوینت معرفی چسب بتن، گروت و FRP

____________________________________

این مطلب را به اشتراک بگذارید ! Digg twitter Facebook cloob Google plus Facenama

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.