دانلود پروژه طراحی کتابخانه عمومی

1نوامبر - توسط زهره غفوری تبار - 0 - در پروژه معماری
  دانلود پروژه طراحی کتابخانه عمومی , دانلود رساله طراحی کتابخانه عمومی , دانلود مقاله طراحی کتابخانه عمومی ,
 دسته: معماری
فرمت فایل: docx
حجم فایل: ۸۳۷۵ کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: ۱۱۹

این محصول در قالب فایل word و در ۱۱۹ صفحه تهیه و تنظیم شده است

قیمت فایل فقط ۱۱,۹۰۰ تومان

خرید

پروژه طراحی کتابخانه عمومی ۳

طراحی کتابخانه عمومی

چکیده

به طور کلی این اثر درباره کتابخانه و کتابداری است و سعی کرده است مطالب نسبتا جامعی درباره کتابخانه و کتابداری در اختیار شما قرار دهد.اینجانب در این تحقیق به دلیل گستردگی مطالب و ضوابط مربوط به چکیده به توضیح مختصری در مورد روند تهیه و تنظیم این تحقیق پرداخته ام.در فصل اول به تاریخچه ای در مورد کتاب و کتابخانه پرداخته، ودر فصل بعد برای اشنایی و درک بیشتر از کتابخانه، انواع کتابخانه معرفی شده است. بعداز اشنایی و درک کتابخانه به درون کتابخانه میرویم وبا تجهیزات و مبلمان آن آشنا می شویم.

و بعد به سراغ وظایفی که از یک کتابخانه انتظار میرود پرداخته،در ادامه برای کمک به یک طراحی خوب به سراغ استانداردها و مقایسه کتابخانه های مختلف اعم از داخلی و خارجی روی آورده شده است. وبرای وارد کردن علم معماری در این طرح به سراغ مبانی نظری  معماری رفته و مباحثی را مورد برسی قرار داده شد.

برای آشنا شدن با مکان سایت و پروژه سری به استان لرستان ودر ادامه به مکان اصلی پروژه یعنی شهرستان دورود زده ، وبعد از آن به ضرورت های اجرای این طرح در شهرستان دورود پرداخته . در ادامه برای بهتر شدن و منطقی شدن طرحمان از توصیه های طراحی و معماری و شهر سازی استفاده کرده ام. بعد از به اتمام رساندن مطالعات مذکور برنامه فیزیکی را تهیه کرده وبعد به تحلیل و معرفی سایت پلان پرداخته ودر آخر به جمع آوری نتیجه گیری از این مطالعات پرداخته شده است.

انواع کتابخانه

 ۲-۱٫ کتابخانه تیپA

کتابخانه هایی هستند که در آن فضای مطالعه و مخزن کتاب در یک سالن مشترک قرار گرفته اند، اما نحوه استقرار مبلمان بگونه ای است که فضاها از هم جدا هستند.

۲-۲٫ کتابخانه تیپB

کتابخانه هایی هستند که در آن فضای مطالعه، مخزن کتابها بطور کلی از هم جدا هستند و مخزن مستقیما در دسترس افراد نیست.

۲-۳٫ کتابخانه تیپC

کتابخانه هایی هستند که در آن فضای مطالعه و  مخزن کتابها یکی هستند و با هم تداخل ندارند. هر یک از حالتهای فوق، فضای کوچکی برای مطالعه سمعی بصری پیش بینی شده اند که به نحوی از سالن اصلی جدا گشته اند.برای هریک از کتابخانه های مزبور راه حل های مختلفی به این شرح طراحی و آورده شده است.

  • کتابخانه تیپ با ظرفیت ۲۴ نفر و حدود ۲۸۰۰ جلد کتاب و مجله
  • کتابخانه با تیپ ۳۶-۳۲ نفر و حدود ۲۸۰۰ جلد کتاب و مجله
  • کتابخانه با ظرفیت ۴۸-۵۲نفر و حدود ۵۰۰۰ تا ۷۲۰۰ جلد کتاب و مجله
  • کتابخانه با ظرفیت ۶۴-۶۲ نفر و ۶۰۰۰ الی ۸۰۰۰ جلد کتاب و مجله

همانطور که گفته شده در کتابخانه های تیپA  فضای مطالعه و مخزن کتاب در یک فضای مشترک ولی جدا ازهم پیش بینی شده اند. ولی از نظر عملکرد می توان این کتابخانه ها را به دو فضای مطالعه و فضای خدمات دهنده تقسیم کرد. فضای خدمات دهنده مقابل در ورودی، محل استقرار دستگاه ویدئو و کاردکس کتابها قسمت مطالعات سمعی و بصری، و محل استقرار کتابدار با میز مربوطه است.

در قسمت مطالعه میزها و قفسه های کتاب بصورت شانه ۴ به موازات هم چیده شده اند و فضای مطالعه را راهرویی به عرض ۱۲۰سانتی متر از مخزن کتابها جدا می سازد، در کتابخانه فضای تیپ B فضای مطالعه و مخزن کتب را در ورودی و محل استقرار کاردکس و دستگاه ویدئو از هم جدا می سازند در حد فاصله مخزن و سالن مطالعه که محل کار کتابدار است، میز بزرگی این دو فضا را از هم جد ا کرده است. در کتابخانه تیپ C فضای مطالعه و آرشیو یکی است و فقط محل استقرار کتابدار، در ورودی، کاردکس کتاب و قسمت مطالعه سمعی و بصری جدا از سالن اصلی قرار می گیرند. در سالن مطالعه میزها و قفسه های کتاب بصورت متناوب و به موازات هم چیده شدهاند.

۲-۴٫ كتابخانه‌هاي عمومي

هدف اصلي از تأسيس كتابخانه عمومي استفاده مناسب و مفيد عموم مردم از منابع كتابخانه به‌صورت رايگان است. كتابخانه عمومي در شهرها بايد در مركز شهر و يا مناطق پر جمعيت ايجاد شود، مانند كتابخانه مركزي پارك شهر در تهران. در مناطق روستايي نيز جنب اداره پست، بانك، مركز خريد، يا مراكز تعاوني مكان‌هاي مناسبي براي تأسيس كتابخانه‌هاي عمومي هستند. بهتر است ساختمان كتابخانه مشرف به باغ و فضاي سبز باشد و يا حداقل در حوالي مناطقي باشد كه از هواي سالم بهره‌مندند.

در طراحي ساختمان كتابخانه عمومي بهتر است به جذابيت نماي بيروني، طرح راحت، و تردد آسان مراجعه‌كنندگان توجه شود. در فضاي ساختمان اين نوع كتابخانه‌ها بايد علاوه بر بخش‌هاي معمول، بخش‌هاي مختلفي براي  كاربران خاصي نظير كودكان، نابينايان و معلولان، و سالخوردگان تعبيه شود. اصل سهولت دستيابي نيز از اصول مهم در اين نوع كتابخانه‌هاست. ورودي ساختمان كتابخانه‌هاي عمومي نيز بايد به‌صورت سطح شيبدار و يا داراي آسانسور باشد تا عبور صندلي‌هاي چرخ‌دار و ورود افراد خاص مانند معلولان و نابينايان آسان باشد. محل و طرح ساختمان كتابخانه عمومي بايد به‌گونه‌اي باشد كه گسترش و توسعه عمودي و افقي ساختمان امكان‌پذير باشد. ساختمان كتابخانه‌هاي عمومي بايد محلي براي احساس شادي و لذت و كسب انرژي و غنيمت شمردن فرصت‌ها باشد

۲-۵. كتابخانه‌هاي تخصصي

در اين نوع كتابخانه‌ها، تأكيد اساسي بر سهولت و سرعت دستيابي به اطلاعات است. كتابخانه‌هاي تخصصي زيرمجموعه سازمان‌هاي دولتي، انجمن‌هاي پژوهشي و حرفه‌اي، و شركت‌هاي تجاري هستند و عمومآ نياز به ساختماني جداگانه ندارند و معمولا بخشي از ساختمان مادر را به اين نوع كتابخانه‌ها اختصاص مي‌دهند. در كتابخانه‌هاي تخصصي، پژوهشگران از پيايندها و گزارش‌هاي علمي بيشتر استفاده مي‌كنند. از اين‌رو لازم است بخش مجلات و گزارش‌ها به‌گونه‌اي طراحي شود كه هم قابل دسترسي باشد و هم كاربران بتوانند، در صورت نياز، از آنها كپي تهيه كنند. امروزه در بيشتر كتابخانه‌هاي تخصصي از سيستم قفسه باز براي نگهداري مجموعه استفاده مي‌شود.

۲-۶٫ كتابخانه‌هاي دانشگاهي

در طراحي ساختمان كتابخانه‌هاي دانشگاهي عمومآ كتابخانه مركزي در وسط مجموعه ساختمان‌هاي دانشگاه قرار مي‌گيرد. بخش‌هاي سفارش و تهيه كتاب و فهرستنويسي و رده‌بندي در يك محل متمركز مي‌شوند و يك واحد مرجع و اطلاع‌رساني با مجموعه‌اي غني و كامل وجود دارد. از آنجا كه كتابخانه‌هاي دانشگاهي داراي مجموعه‌هاي پژوهشي هستند و منابع آنها، عمومآ، داراي ارزش تاريخي است، لذا، براي نگاهداري منابع بايد فناوري‌هاي پيشرفته امنيتي و حفاظتي را به شكل مفصل‌تري به‌كار گيرند.

فهرست

پیشگفتار …………………………………………………………… ۱

فصل اول: مطالعات پایه …………………………………………………… ۵

فصل دوم: مطالعات زمینه ………………………………………………… ۲۸

فصل سوم: مطالعات تکمیلی ……………………………………………… ۴۵

فصل چهارم: مطالعات تطبیقی ……………………………………………. ۷۰

فصل پنجم: معرفی و آنالیز سایت ………………………………………… ۸۶

فصل ششم: مبانی برنامه فیزیکی ………………………………………… ۹۵

منابع ………………………………………………………………. ۱۱۷

قیمت فایل فقط ۱۱,۹۰۰ تومان

خرید

این مطلب را به اشتراک بگذارید ! Digg twitter Facebook cloob Google plus Facenama

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.