اتصال خورجینی و ضرورت تغییر در نگرشها
سرعت، سهولت اجرا و صرفهجویی اقتصادی ناشی از به كارگیری اتصالات خورجینی باعث شده است كه این اتصال به صورت فراگیری در سازههای معمولی كشور ما مورد استفاده قرار گیرد بدون اینكه ضوابط طراحی و آئیننامهای خاصی برای آن در نظر گرفته شده باشد
قیمت فایل فقط ۲,۵۰۰ تومان
اتصال خورجینی و ضرورت تغییر در نگرشها
فهرست:
اتصال خورجینی و ضرورت تغییر در نگرشها
چكیده:
مقدمه:
۱-اتصال خورجینی
۲-شرح نمونههای آزمایشی:
۴-نتایج حاصل شده از آزمایشات:
۵- نتیجهگیری
مراجع:
چکیده:
سرعت، سهولت اجرا و صرفهجویی اقتصادی ناشی از به كارگیری اتصالات خورجینی باعث شده است كه این اتصال به صورت فراگیری در سازههای معمولی كشور ما مورد استفاده قرار گیرد بدون اینكه ضوابط طراحی و آئیننامهای خاصی برای آن در نظر گرفته شده باشد. تفاوت اصلی این اتصال با انواع دیگر ،در عدم اتصال تیر به ستون به صورت هممحور میباشد كه این امر باعث پیچیدگی نحوه انتقال لنگر در این نوع اتصال میگردد. به همین علت با وجود تحقیقات به نسبت زیادی كه روی این اتصال انجام گرفته است، تا كنون صنعت ساختمانی كشور نتوانسته است به نتیجهگیری واحدی دربارة این اتصال دست یابد.
برای بررسی چگونگی تغییر خواص مقاومتی و رفتاری این اتصال در اثر مواردی مانند تغییر طول نبشیها، تغییر مقطع تیرها، تغییر كیفیت جوشكاری و تغییر در مشخصات نشیمن اتصال و مهمتر از آن بدست آوردن معیاری برای تعیین نقطة شكست این اتصال برای استفاده در آنالیزهای تاریخچه زمانی غیر خطی لازم بود كه با آزمایشاتی چرخش شكست اتصال و دیگر پارامترهای مهم این اتصال مشخص شود. بر این اساس شش آزمایش روی نمونههایی از اتصال خورجینی انجام گردید كه نتایج آزمایشات در این مقاله مورد بررسی و جمعبندی قرار گرفته است.
مقدمه:
در هر سازه اتصالات آن یكی از مهمترین اجزاء سازه میباشند كه در طراحی و اجرا باید در مورد آنها توجه و مراقبت كافی صورت بگیرد. یكی از انواع اتصالات كه در ایران بسیار مورد استفاده قرار میگیرد اتصالات خورجینی میباشد. تفاوت اصلی این اتصال با انواع دیگر ،در عدم اتصال تیر به ستون به صورت هممحور میباشد كه این امر باعث پیچیدگی نحوه انتقال لنگر در این نوع اتصال میگردد.به همین علت با وجود تحقیقات به نسبت زیادی كه روی این اتصال انجام گرفته است، تا كنون صنعت ساختمانی كشور نتوانسته است به نتیجهگیری واحدی از این اتصال دست یابد. این مقاله به شرح نتایج آزمایشاتی میپردازد كه این آزمایشات قسمتی از تحقیقی است كه در دانشگاه صنعتی شریف درباره رفتار و مشخصههای اصلی این اتصال و سازههای دارای این اتصال انجام گردیده است [۱].
-اتصال خورجینی
در اتصالات خورجینی تیرهای اصلی قابها به صورت یكسره از كنار ستونهای یكسره عبور كرده، روی نبشیهای نشیمن سوار میشوند. در تحقیقاتی كه تا كنون روی این اتصال انجام گردیده، دیده شد كه درصد گیرداری در این اتصالات در محدودهای قرار دارد كه میتوان آنها را در دسته اتصالات نیمهصلب قرار داد.
اتصالاتی با درصد گیرداری بیش از ۹۰ درصد در رده گروه اتصالات صلب و كمتر از ۲۰درصد در رده اتصالات ساده و با درصدهای گیرداری بین این دو مقدار در رده اتصالات نیمهصلب قرار میگیرند[۲].
قیمت فایل فقط ۲,۵۰۰ تومان
پیشنهاد می کنیم مطالب زیر را نیز مشاهده کنید: