پاورپوینت میدان نقش جهان

پاورپوینت میدان نقش جهان , میدان نقش جهان , تحقیق میدان نقش جهان ,
 دسته: معماری
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: ۷۹۷۶ کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: ۸۱

پاورپوینت بسیار عالی و کامل از میدان نقش جهان در ۸۱ اسلاید قابل ویرایش

قیمت فایل فقط ۱۲,۵۰۰ تومان

خرید

پاورپوینت میدان نقش جهان

.

پاورپوینت بسیار عالی و کامل از میدان نقش جهان در ۸۱ اسلاید قابل ویرایش

.

میدان نقش جهان:

میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۸ جزء نخستین آثار ایرانی بود که به عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید.

.

بناهای تاریخی نقش جهان:

بناهای تاریخی موجود در میدان نقش جهان شامل عالی قاپو، مسجد جامع عباسی (شاه)، مسجد شیخ لطف الله و سردر قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شده است که عموما جایگاه عرضه ی صنایع دستی اصفهان می باشند.

.

وجه تسمیه و نامها:

تا پیش از دوره صفویه، در جایگاه کنونی این میدان، باغی به نام نقش جهان وجود داشته است. این باغ، نام خود را از شهری در آذربایجان گرفته که اینک به نام نخجوان خوانده می شود.

حمدالله مستوفی درباره این شهر گفته است: شهری خوش است که آن را نقش جهان خوانند و اکثر عمارات آن از آجر است.

.

ویژگیها و مختصات میدان نقش جهان:

میدانی مستطیل شکل به درازای ۵۰۷ متر و پهنای ۱۵۸ متر که در مرکز شهر اصفهان است. پیرامون میدان دویست حجره دو طبقه قرار دارد. افزون بر آن چهار بنای عالی قاپو، مسجد جامع عباسی، مسجد شیخ لطف الله و سردر قیصریه نیز در چهار ضلع این مستطیل ساخته شده اند.

.

تاریخچه:

در پایان دوره قاجار، تمامی میدان نیاز به مرمت داشت. پیش از آنکه شهر اصفهان به پایتختی ایران صفوی برگزیده شود در محل این میدان باغی گسترده وجود داشته است بنام نقش جهان. این باغ همچنین محل استقرار ساختمانهای دولتی و کاخ فرمانروایان تیموری و آق قویونلوها بود. در آن زمان بخش میدانی باغ، درب کوشک نام داشت. 

.

ابنیه پیرامونی و در پیرامون میدان:

مشهورترین و عظیمترین بناهای تاریخی اصفهان مانند مسجد جامع عباسی یا مسجد شاه (در ضلع جنوبی)، مسجد شیخ لطف الله (در ضلع شرقی)، عمارت عالی قاپو (در ضلع غربی) و سردر قیصریه (در ضلع شمالی) ساخته شده است. اطراف میدان را چهار بازار بزرگ احاطه کرده اند. 

  

میدان نقش جهان در سده ی یازدهم هجری قمری (سده ی هفدهم میلادی) :

یکی از بزرگترین میدانهای جهان بوده است. شوالیه ژان شاردن فرانسوی میدان نقش جهان را زیباترین میدان دنیا می دانسته است. در دوره شاه عباس و جانشینان او، این میدان محل بازی چوگان، رژه ی ارتش، چراغانی، و محل نمایشهای گوناگون بوده است. دو دروازه سنگی چوگان از آن دوره هنوز در میدان باقی است که از انجام ورزش چوگان در آن دوره حکایت می کند و قدیمی ترین دروازه چوگان دنیاست.

.

ثبت جهانی میدان نقش جهان:

میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. همچنین این میدان در اردیبهشت ۱۳۵۸ و جزء نخستین آثار ایرانی میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسیده است.

.

فهرست:

تسمیه

نقش جهان از دیدگاه مورخان

بناهای پیرامون میدان نقش جهان

نقشه های رسمی طاق های موجود در نقش جهان

توصیف کامل مساجد نقش جهان(مسجد امام،مسجد شیخ لطف الله)

تصاویری از میدان نقش جهان

تا پیش از صفویه، در محل این میدان، باغی به نام نقش جهان وجود داشته‌است. این باغ، نام خود را از شهری در آذربایجان گرفته که اینک به نام نخجوان خوانده می‌شود. حمدالله مستوفی درباره این شهر گفته‌است:«شهری خوش است که آن را نقش‌جهان خوانند و اکثر عمارات آن از آجر است»  پس از مرمت میدان و ابنیه اطراف آن در دوره رضا شاه، نام رسمی میدان به میدان شاه و نام مسجد جامع عباسی نیز به مسجد شاه تغییر یافت. امروزه نام رسمی این میدان، میدان امام یا میدان امام خمینی است.

و…….

قیمت فایل فقط ۱۲,۵۰۰ تومان

خرید

این مطلب را به اشتراک بگذارید ! Digg twitter Facebook cloob Google plus Facenama

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.