اصول طراحی جاده ها در مناطق خاکی و جنگلی

دسته: عمران و ساختمان
فرمت فایل: docx
حجم فایل: ۵۹ کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: ۴۵

این تحقیق در مورد اصول طراحی جاده ها در مناطق خاکی و جنگلی در قالب ورد و در۴۵ صفحه برای دانشجویان عمران و ساختمان در نظر گرفته شده است و در ادامه این مطلب از فروشگاه فایل سازه برتر بخشی از این پاورپوینت همراه با فهرست و تصویر پیش نمایش از این پاورپوینت برای کاربران عزیز قرار داده و در صورت تمایل به داشتن این پاورپوینت می توانید این فایل را بصورت آنلاین خریداری و دانلود نمایید.

قیمت فایل فقط ۶,۰۰۰ تومان

خرید

اصول طراحی جاده ها در مناطق خاکی و جنگلی

در اولین مرحله پیاده کردن یک مسیر اولیه از روی نقشه ترسیم شده بر روی زمین. با توجه به اینکه فواصل اندازه گیریها در روی نقشه (طول گام پرگار) حدود ۱۵۰ متر بــوده ولی فواصل نشانه گیریها در زمـین معمولاً بطو رمتوسط ۲۰ متر تعیین می گردند لذا در پیاده کردن یک مسیر شیب مشخص از نقطه مبدا به نقطه آخر جاده دقیقاً دست یابی نخواهیم داشت و معمولاً اختلاف ارتفاعی (در اثر افزایش طول مسیر در زمین نسبت به طول مسیر در نقشه) حاصل می شود که بایستی به تناسب طول جاده از شیب موردنیاز اندازه گیری در مراحل مختلف کاسته و یا به آن افزوده تا دقیقاً به منطقه دلخواه برسیم. یادآوری می شود معمولاً در پیاده کردن مسیر اولیه در صحرا دیده می شود که اکثراً شیب بین دو نقطه ابتدائی و انتهائی علی رغم آنچه در نقشه داده شده است تا یک شیب ثابت پیاده نمی شود علت آن است که پستی و بلندی ها که در نقشه قابل تشخیص نمی باشد در روی زمین قابل رویت خواهدب ود وی ا ایتنکه عملاً مخاطر عبور از یک نقطه اجباری مفید و یا نقطه اجباری منفی مجبور به تغییر جزئی مسیر می باشیم. اینگونه تغییرات کلی نبوده و فقط چند متری محور اصلی جاده تغییر محل خواهد داد ولی بایستی سعی شود که شب طولی جاده از حد مجاز با حداکثر تجاور نماید. عملیات پیاده کردن مسیر اولیه بایستی اطلاعات پیاده کردن محوط اصلی را آسانتر نماید صعی شود که با قطع شاخ و برگ درختان بمنظور عملیات اندازه گیــری (طول بین نقــاط بصورت افقی) و زوایــای آن بــه دقت با قطب نما تعیین می گردند. تا بتوان سادگی پروفیل طولی و نقشه وضعیت مسیر اولیه را ترسیم نمود.

۱ـ۴  روش کلاسیک طراحی شبکه جاده

روشهای سنتی طراحی شبکه جاده های جنگلی بر مبنای باز دیده های مقدماتی از عرصه استفاده از نقشه های توپوگرافی است روی این نقشه ها به وسیله تکنیک گام پرگار از نقطه ابتدا تا انتهای مسیر جــاده طراحی می شود. طراح سعی می کنــد که ساخت جاده در منــاطق حساس یا حفاظتی پرهیز کند.

به طور کل به ۵ مرحله تقسیم می شود.

الف ـ جمع آوری اطلاعات موردنیازطراحی جاد هها در خاكهای نمكی طبق یك تعریف ، خاك نمكی خاكی است كه در لایه یك متری فوقانی آن ، مقدار نمكهای محلول ، بیشتر از ۳ /. درصد وزنی باشد {۴}.اینخاكها معمولاًدر مناطق بیابانی و به صورت یك منطقه (zone)پیوسته تشكیل می شود والبته گاهی هم به صورت سطوح پراكنده بین خاكهای غیر نمكی به چشم می خورد .

در یك طبقه بندی كلی می توان این خاكها را به دو دسته خاكهای قلیایی سیاه و خاكهای قلیایی سفید تقسیم كرد كه در نوع اول ،بیشتر نمكها در عمق بیشتر از ۵/. متر و در نوع دوم در سطح خاك قرار دارند واز آنجاییكه در مناطق بیابانی اغلب میزان بارش اندك است ، بیشتر با نوع دوم یعنی خاكهای قلیایی سفید سرو كار داریم كه نمك های غالب ، در آنها بصورت كلراید ، سولفات و كربنات سدیم ،كلسیم ومنیزیم است .

مشكلات خاكهای نمكی وجود خاكهای نمكی در پروژههای راهسازی سبب بروز مشكلاتی میگردد كه ذیلاً به مهمترین آنها می پردازیم :

ــ این خاكها ممكن است در شرایط عادی (خشك)،مقاومت و مشخصات مكانیكی مناسبی از خود بروز دهند بطوریكه برای استفاده برای بستر راه مناسب تشخیص داده شوند ؛ لیكن اغلب در برخورد با رطوبت دچار افت های شدید مقاومتی شده و حتی در برابر بارهای بسیار كوچك دچار فروریزی (collapse )می شوند.یك نمونه از این خاكها به نام sabkha كه در منطقه وسیعی از عربستان سعودی یافت می شود، خرابیهای شدید و نیز لغزش شیبها و ترانشه ها را پس از بارندگی ها ی بیابانی ، نمایان ساخته است . بنابراین نمی توان به مقاومت ظاهری این خاكها در حالت خشك اطمی

قیمت فایل فقط ۶,۰۰۰ تومان

خرید

پیشنهاد می کنیم مطالب زیر را نیز مشاهده کنید:

پاورپوینت GIS و ژئورفرنس کردن

اصول طراحی جاده ها در مناطق خاکی و جنگلی

پاورپوینت عیوب اصلی جوش در سازه‌ های فولادی‌

پاورپوینت عیوب اصلی جوش در سازه‌ های فولادی‌

پاورپوینت جوشکاری در ساختمان‌های فولادی

این مطلب را به اشتراک بگذارید ! Digg twitter Facebook cloob Google plus Facenama

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.