پاورپوینت در و پنجره چوبی (مهندسی عمران و معماری)
پاورپوینت در و پنجره چوبی
دسته: عمران و ساختمان
فرمت فایل: ppt
حجم فایل: ۷۶۶ کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: ۵۵
پاورپوینت در و پنجره چوبی (مهندسی عمران و معماری) دارای ۵۵ اسلاید و حجم ۷۶۶ کیلوبایت می باشد. شما کاربران عزیز می توانید در ادامه مطلب این پاورپوینت را در صورت تمایل دانلود کنید.
قیمت فایل فقط ۷,۰۰۰ تومان
پاورپوینت در و پنجره چوبی
طبیعى است که هر بنا در پایان کار ساختمان، نیاز به در و پنجره دارد. شاید کهنترین مدارک و نمونههاى در و پنجره در معمارى ایران را بتوان در نقش قلعههاى مادى در آثار دور شاروقین یافت، که در همهٔ آنها دروازههایى قرار دارد که داراى دولته است که به احتمال زیاد از چوب ساخته و روى آن آهنکوب مىشده است.
بر روى جامهاى ساسانى نقش چند بنا که بعضى از آنها به معبد و بعضى دیگر به دژ مىماند نظیر دروازههاى مادى را مىبینیم. با این تفاوت که لنگههاى آن تبدیل به مستطیل شده و هلالى و نالى بالاى آن با نقش خورشید پر شده است.
این قسمت در کلیهٔ ادوار معمارى ایرانى تقریباً معمول بوده است. چنانکه هنوز هم هلالى بالاى در و پنجره را خورشیدى مىگویند. از دورهٔ هخامنشیان و ساسانیان، در و پنجرهاى باقى نمانده است، تنها چیزى که مىدانیم این است که شاهان هخامنشى علاوه بر چوب سرو و کاج که براى پوشش مناسب بوده، چوبهاى سخت دیگرى را از راههاى دور مىآوردهاند که به احتمال قوى به مصرف در و پنجره مىرسیده است.
حتى زر و سیم، عاج و مصالح تزئینى دیگر هم در آرایش در و پنجره مصرف زیاد داشته است.
.
در و پنجره در روزگاران کهن
از روزگاران کهن معماران ایرانى تلاش مىکردهاند که درگاهها (بهخصوص درها) را به صورت مستطیل ساده در آورند، تا باز و بسته شدن در را آسان کند و میان در و روزن بالاى آن کلاف چوبى مىنهادند. کلافکشى در کمرکش ساختمان بهخصوص در کشورى که زلزلهخیز است، کارى بسیار منطقى و لازم بوده است.
کهنترین درى که تا چند سال پیش، از آثار آغاز اسلام ایران بهجاى مانده بود، در دروازه مهریز (معریجرد) یزد بوده. این در با سه در دیگر به امر سرهنگان ابوجعفر کاکویه براى چهار دروازهٔ یزد توسط یک هنرمند آهنگر اصفهانى ساخته شده بود.
در و پنجرهها و روزنهاى مشبک چوبى و سفالین و گچین، در زمستانها با کاغذ روغن زده مسدود مىشد، و تابستانها مجدداً باز مىشده است.
در دهههاى آغازین قرن بیستم، دورانى که مىتوان از آن بهعنوان دورهٔ انتقال در معمارى ایرانى یاد کرده انواع عناصر و تزئینات ایرانى و فرنگى بهگونهاى التقاطى بهکار رفتند بسیارى از ترکیبات معمارى و تزئینات این دوران که امکان غنى شدن و ارتقاى کیفى داشتند،
در برابر موج مدرنیسم و در کنار آن، سلیقه و نحوهٔ فعالیتهاى گروهى از سازندگان سنتى مسکن از میان رفت و نوعى سادهگرایى تهى از غنا و ارزشهاى بصری، بسیارى از بناهاى کشور را در بر گرفت.
.
انواع پنجره
معمولترین شکل پنجره، نوع دو لنگهٔ آن است. البته پنجرههاى کوچک را به صورت یک لته نیز مىساختهاند. هر لته که غالباً روى پاشنهاى کوچک مىچرخید به قطعههایى تقسیم مىشد. لنگههاى پنجره غالباً به سمت درون فضاى ساخته شده باز مىشد.
.
كاركرد سطح مشبك پنجره های ارسی:
۱ – تامین نور فضای درونی
۲- در معرض دید قرار دادن فضای بیرونی
۳- كاهش شدت تابش نور آفتاب و گرما
۴- ایجاد زیبایی در نمای ساختمان
۵- حفظ حریم
۶- دور كردن حشرات مزاحم (شیشه های رنگی پنجره های ارسی با ایجاد نورهای رنگارنگ باعث دور شدن و خارج شدن حشرات مزاحم از فضای بیرونی اتاق های دارای پنجره های ارسی می شوند.)
قیمت فایل فقط ۷,۰۰۰ تومان
.