پاورپوینت گنبد سلطانیه
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: ۱۱۴۲۰ کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: ۴۴
پاورپوینت بسیار عالی از گنبد سلطانیه در ۴۴ اسلاید قابل ویرایش و آماده جهت ارائه در کنفرانس
قیمت فایل فقط ۶,۳۰۰ تومان
پاورپوینت گنبد سلطانیه
.
گنبد سلطانیه مقبرهٔ اُلجایتو است که در ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی[۱] و اسلامی از شیوه معماری آذری به شمار میرود. گنبد سلطانیه در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیدهاست.
ویژگیها
گنبد دارای ارتفاع ۴۸٫۵ و قطر دهانه ۲۵٫۵ میباشد که در سال ۷۰۳ (ه. ق) به دستور الجایتو (سلطان محمد خدابنده) جهت انتقال جسد علی ابن ابیطالب امام اول شیعیان از نجف به سلطانیه ساخته شد.[نیازمند منبع] این بنا در مدت ۱۰ سال توسط ۳۰۰۰ نفر کارگر ساخته شد.
تزیینات و نحوهٔ ساخت این مقبره در واقع نقطهٔ عطفی در معماری آن دوران بوده به این شکل که سبکی جدید را در معماری بهوجود آورده که از معماری سلجوقی منفک شدهاست.
این بنا شامل ۸ ایوان و ۸ مناره است که گفته میشود از ۸ در بهشت (ابواب البر یا درهای نیکی) الگو گرفته است. شامل دو دوره تزئینات میباشد دور اول تزئینات آجر وکاشی بوده است که به واسطه آجر و کاشی آیاتی از قرآن کریم کتاب آسمانی مسلمانان و ذکر نام خداوند و اسامی پیامبر اسلام و امام اول شیعیان و نام پادشاه نوشته شده است اما بعد از مدتی به دلیلی نامعلوم پادشاه (سلطان محمد خدابنده) دستور پوشانیدن تزئینات کاشی با اندود گچ را میدهد که مانند تزئینات کاشی به واسطه نقاشی روی گچ آیاتی از قرآن کریم کتاب آسمانی مسلمانان و ذکر نام خداوند و اسامی پیامبر اسلام و امام اول شیعیان و نام پادشاه نوشته شده است.
.
فهرست
معماری شیوه اذری
آرایه
نیارش
معرفی بنا
پلان
برش
نما
تزیینات
تزیینات
مقایسه گنبد سلطانیه با گنبد کلیسای سانتا ماریا دل فیوره در فلورانس ایتالیا
.
معماری شیوه اذری
شیوه اذری دارای ۲ دوره است:دوره نخست از زمان هلاکو خان وپایتخت شدن مراغه و دوره دوم آن از زمان تیمور و پایتختی سمرقند اغاز میشود.در دوره دوم بود که معماران بزرگی چون قوام الدین شیرازی و پسرش غیاث الدین و زین العابدین شیرازی،در خراسان بزرگ بکار گمارده شدند و سازنده ساختمان های بزرگی در آنجا بودند.
از بین ویژگی های این دوره بارزترین انها بهره گیری بیشتر ازهندسه در طراحی معماری است.
بهره گیری از هندسه و تنوع در طراحی در تهرنگ ساختمان در*نهاز* یعنی بیرون زدگی در کالبد و *نخیر*یعنی تو رفتگی در آن نمودار میشود.همچنین در این شیوه ساختمان هایی با اندازه های بسیار بزرگ ساخته شد که در شیوه های پیشین مانند نداشت،همچون گنبد سلطانیه و مسجد علیشاه تبریز.
.
قیمت فایل فقط ۶,۳۰۰ تومان